Persoane interesate

Pastele a devenit o sarbatoare mai mult comerciala decat spirituala.

Sa terminat postul si poate fi vazut din dubla perspectiva, morala si religioasa ca si forma de penitenta dar si medical – nutritionista ca forma de “curatare” fizica, si evident ca bunul-simt, dar mai ales ideea ca Dumnezeu ne-a inzestrat cu libertatea de a alege o carare sau alta, imi dau posibilitatea sa pot respecta orice opinie.
Nu judec , pentru ca nu vreau sa judec daca e bine sau rau sa fii crestin sau nu.
Suntem totusi liberi!
Ziua se naste din Noapte ,
Lumina din Intuneric…
Eu cred ca exista un Echilibru, care fie ca ne place sau nu, care regleaza orice exces.
Cat despre Paste, in lumea materiala, pragmatica in care traim este doar alta ocazie de vinde mai multe cadouri, calendare, vopsele, oua si lumanari!
Astazi..din pacate..si Pastele a devenit o sarbatoare mai mult comerciala decat spirituala.
Inainte ne grabim sa facem cumparaturi in cantitati destul de mari chiar daca nu folosim tot ceea ce achizitionam., mai important fiind parca ce avem pe masa..decat in suflet..in aceste zile speciale.
A mai fost introdus si clasicul azi iepuras care aduce daruri..a carui prezenta personal chiar nu o inteleg..pana si in urarile de paste si felicitari..
Pastele este o sarbatoare in care ne amintim de cei mai mult sau mai putini dragi si trimitem sms-uri mai mult sau mai putin inspirate..caci pana si acele mesaje ..multi prefera sa le copieze de pe internet..nescriind macar clasica urare "Paste fericit" spusa din sufletul lor..
Haideti sa incercam macar in aceste zile sa uitam de grijile cotidiene, sa ne bucuram de Invierea Domnului si sa o traim mai spiritual.., sa fim mai buni,mai calzi..sa invatam sa iertam la randul nostru ..
Paste Fericit tuturor alaturi de cei dragi!

cele mai citite