Persoane interesate

Misterul cubului Rubik

Dupa o lupta nebuneasca timp de 30 de ani pentru a descoperi numarul minim de mutari pentru a elucida miliardele de configuratii ale cubului Rubik, se pare ca misterul a luat sfarsit.
Sa va povestesc si aventura mea .


Viata mea si-a schimbat cursul de cind am primit in dar cubul Rubik. Oricum ma asteptam ca, mai devreme sau mai tarziu, sa rivalizeze cu cea a Beatles-ilor. Semne imi soseau de pretutindeni, de la televizor, concursuri, recordmani care rezolva cubul in zeci de secunde si vazusem zeci de persoane frecind cubul in maini, masinal, afisind priviri de maniaci.
Stiam ca epidemia avea sa ajunga si la mine o presimteam, o asteptam chiar nefericitul de mine, repetindu-mi mereu, intru linistea spiritului are 6 fete si 54 de patrate. Jocul de sah are 64 si nu imi pune nici o problema.
Si inevitabilul sa produs, un iresponsabil, sub pretext ca imi e prieten, mi-a daruit cubul lui.

Sfidator am compus in citeva secunde fata verde a cubului si am atacat cu nonsalanta a doua fata a cubului orientindu-ma spre albastru care parea mai bine aranjat. Dupa o ora pierdusem si prima fata si faceam fete-fete de furie si am sacrificat prima noapte de dragul cubului.
Dimineata, la servici, aratam ca dupa o orgie prelungita, neras si cu ochii in fundul capului.
Dupa 10 zile m-am trezit, nu stiu cum, cu trei fete facute, priveam si aproape ca nu-mi venea sa cred, apoi nu stiu ce sa intimplat si am pornit iar de la inceput.
Ceva mai tirziu m-au dus la spital unde mi sa pus diagnosticul Astenie avansata cu stari anxioase si un doctor mi-a recomandat 2 saptamini de odihna.
Acum sincer sa fiu, nici nu mai am nevoie sa-l simt in palma, mainile imi scapa controlului si mimeaza in mod reflex miscarile acestei jucari diabolice si cu greu reusesc sa le domin.
Am cumparat pensule si vopsele in 6 tonuri diferite si am zugravit fiecare fata a cubului in cite o culoare si l-am examinat fericit.L-am asezat pe noptiera si am incercat sa-l uit, degeaba, ma mustra constinta, adica pe cine incerci tu sa pacalesti incapabilule.
Milioane de oameni de pe toate continentele jongleaza cubul pe degete si numai eu am ramas de caruta.
Asa nu se mai poate, am zis si am inceput din nou.Acum sunt palid, slab, traiesc din pensia parintilor, prieteni m-au parasit, sunt restantier la intretinere si de 6 luni tot nu mai reusesc sa termin cubul.
Am cumparat toate cuburile de la magazinul din colt si am inceput al darui, dezinteresat, vecinilor, colegilor si tuturor persoanelor pe care le cunosc .

cele mai citite