Persoane interesate

Timişoara învăluită de ritmuri de blues.

Una dintre cele mai cunoscute destinaţii culturale ale Timişoarei, Piaţa Unirii, a găzduit festivalul "Blues pentru Timişoara", manifestarea fiind organizată de Consiliul Local Timişoara, prin Casa de Cultură a Municipiului.
În prima zi, pe scena din cunoscutul scuar metropolitan au evolua trupele "Sir Blues" din Sighişoara, "Trenul de noapte" din Bucureşti şi "Bega Blues Band" din Timişoara, iar pentru ziua de duminică sunt programate formaţiile "Moody Stuff" din Timişoara", "Matyas Pribojski Trio" din Ungaria şi "Blue Family" din Serbia.



Festivalul Timişoara Blues ţine la ideea că muzica de calitate este oricând binevenită. După ce la începutul anului şi-au pierdut un component, pe jazz-man-ul Bela Kamocsa, componenţii BBB continuă să urce pe scenă într-o formulă nouă, cu muzicianul Toni Kuhn alături.



Liderul formaţiei "Trenul de noapte" a cântat la muzicuţă, iar ideea trupei e aceea de a pune acest instrument să cânte înr-un mediu muzical modern, drept pentru care Matyas Pribojszki Trio şi-au adjudecat deja mai multe premii Fringe (care recompensează performanţa în genuri musicale mau puţin uzuale).

cele mai citite