Persoane interesate

Va mai amintiti de ecotaxa pentru pungile din plastic ?

Azi am avut nevoie de o punga si a trebuit sa cumpar una dar aveau doar din plastic si a trebuit sa platesc acea taxa.
La aparitia taxei toata lumea comenta, isi dadea cu parerea ca e bine, ca e rau, ca polueaza, iar acum toti platim aceasta taxa si nimeni nu stie unde ajung banii si la ce sunt folositi.
Nu trece zi in care sa nu vad sute de pungi de plastic pe strada de toate culorile si formele pentru ca majoritatea sunt comozi si de fiecare data cand cumpara ceva cumpara si o punga si prin urmare plateste si ecotaxa.
Intors acasa am inceput sa caut sa vad ce s-a mai intamplat cu acea taxa.
De pe data de 1 ianuarie 2009 de cand a intrat in viguare si pana in prezent, romanii platesc o taxa pe fiecare punga de plastic, denumita si EcoTaxa, pentru fiecare punga din materiale care nu sunt biodegradabile.
Ce se intampla cu banii din aceasta taxa ?
Se spunea ca banii ajung la mediu.
Ce s-a facut pentru mediu din acea taxa ?
Ce se intampla cu banii ?
Intrebari fara raspuns.
Mizerie este peste tot, pomii din orase se taie pentru a face mai multe locuri de parcare, adica iar ciment si asfalt peste tot, vara ne coacem de caldura si ne sufocam de atata praf, copaci n-am mai vazut sa se planteze de ani de zile, parcurile sunt in paragina s-au se concesioneaza pentru a construi in ele tot felul de …. Banci, hoteluri, etc.
Deci ce se intampla cu banii ?
Pentru ce este nevoie de actiuni Umbrela Verde « Sa Pastram Romania Curata » pentru a face putina curatenie in tara asta ?
Unde este transparenta in cazul acesta ?
Cine gestioneaza banii obtinuti pe aceasta cale ?

Un comentariu:

  1. o intrebare si mai buna este : unde ajung banii si de ce este necesar sa platim o ecotaxa pentru pungile biodegradabile? Cu ce ajuta aceasta taxa daca se aplica si acestui tip de pungi?

    RăspundețiȘtergere

cele mai citite