Persoane interesate

O vizita la Oceanograful din Valencia

Va invit să descoperiti un autentic parc marin reprezentativ pentru principalele mări şi oceane ale planetei si anume oceanograful din Valencia.
Cu o suprafaţă de 110 mii metri pătraţi şi un volum de 42 milioane de litri apa, echivalentul a 15 bazine olimpice, constituie cel mai mare oceanograf din Europa. Clădirea de acces este un spectaculos edificiu circular cu pereţi de cristal de 26 metri, proiectat de arhitectul Felix Candela.



Parcul este împărţit în zece domenii: zona mediterană(Mediteraneo), zona umedă(Humedales), zona tropicală(Tropicales), zona oceanică(Oceanos), zona arctică(Artico), zona antarctica(Antartico), insule(Islas), Marea Roşie(Mar Rojo), restaurantul submarin(Restaurante submarino) şi delfinariul(Delfinario).

La tot pasul sunt indicatoare care te indruma.



Aici am descoperit si un mic muzeu al dinozaurilor unde un dinozaur te privea peste gard.



Mic intre ghilimele, pentru ca dinozaurii expusi erau in marime naturala si se mai si miscau



Mai jos e un mic filmulet cu unul dintre dinozauri.



Doua zile nu mi-au ajuns sa vizitez tot oceanograful, expozitia de pictura care se afla acolo, operele de arta moderna expuse.



Practic fiecare alee este amenajata in mod diferit astfel incat vizitatorii sa piarda cat mai mult timp pentru a face fotografii si de a petrece cat mai mult timp la oceanograf.

.

Oceanograful este situat aproape de mare, iar de centrul la aproximativ 20 de minute si se afla intre gara si port.

Nu poti vorbi despre Valencia fara sa pomenensti de portocalii infloriti, de stradutele pietruite cu terase cochete, de oazele de verdeata,



despre capodopera arhitecturala care se cheama Orasul Artelor si Stiintelor.



O alta dovada ca spatiul verde e foarte important a fost secarea unui rau care traversa orasul destul de mare dupa albia si podurile existente.



In fosta albie au fost amenajate acum parculete, terenuri de tenis, fotbal si piste de jogging. E ca un parc mare de la demisolul orasului.
In centru vezi laolalta cladiri stilizate, ca niste bastioane vechi, edificii in stil maur, alaturi de altele in stil baroc si gotic si foarte multe statui.



Sunt asa multe de spus, despre parcurile cu fantani arteziene,



despre orasul imaculat ziua si stralucitor noaptea, despre faimoasa paella, care aici s-a nascut si aici a devenit faimoasa si care sincer nu imi place.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

cele mai citite